Ikuti Blog ini

Friday, October 28

Hiruk Pikuk Di Pagi Hari

Erm seperti biasa pagi nih Naufal bangun awal
macam biasalah dia main2 la sensorang
Tibe2
Sedang ummi minum pagi
nampak Naufal masuk dalam bilik

Tak sempat nak bangun, dan dengar bunyi berdentum
sudah, si kecik nih tutup pintu dah
bukan ape kunci pintu dah rosak,
pintu tu akan terkunci sendiri
Hanya boleh buka dari dalam sahaja

terus lari pergi kat pintu
Sah!! dah terkunci dari dalam dengan si kecik tu jer kat dalam bilik
Yang Paling best kunci bilik tu pun dalam handbag yang ada dalam bilik tu
Aduhai
terus ummi ketuk2 pintu tu
Naufal dah start nangih, mungkin ingat ummi marah dia kot

Ape lagi
berdasarkan pengalaman buka pintu yang terkunci kat uitm dulu
ummi nih terer jugak bukak pintu sendiri (yelah selalu lupe bawak kunci bilik )
dan jugak pintu kengkawan yang tertinggal kunci
akhirnya terbuka jugak pintu tu
Alhamdulillah
Tapi berpeluh jugak la ketiak nih.. Muahahaha
Sebenarnya dah decide nak minta tolong jiran sebelah tapi dah terbuka dulu pintu tu
Hehehe
Kalau tak lagi kecoh kot

sebaik pintu terbuka, Naufal terus keluar n minta dukung
Hehehe,

Dalam kelam kabut tu x sempat nak snap gambar sebab dah panik kan...
Ada gambar nih jer, masa Naufal dah masuk dalma kete


Muka Tenang sebab dah selamat

Ummi, tadi abang terkunci dalam bilik

Kawan2 jangan main pintu yer.. Bahaya.. Hehehe


me: kejadian nih membuatkan aku teringat, masa kat UiTM dulu pernah terkunci dari dalam bilik.. Hahaha

3 comments:

  1. adeihh tergelak mama baca entry ni
    haa dgr tu kawan² jgn main pintu tau
    nak main pintu main dgn ummi ye =p

    kesian ummi mesti gubra habes kan

    ReplyDelete
  2. alahai naufal... pesal la main dalam bilik. eh, sejak bila panggil dia abang? ada plan nak tambah ke? hehehe...

    ReplyDelete
  3. Ana...tukar le tombol pintu baru..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...