Ikuti Blog ini

Monday, July 16

Catatan Buat Yang Tersayang

 
 
 
Terasa telah terlalu lama tidak menulis
Dikesempatan yang ada ini terasa ingin menulis khas buat zuriat yang berada dalam kandungan ini...
Apa tidaknya minggu ni dah masuk 34 minggu usia kandungan ummi
Tapi rasanya mcam tak ada entry sangat untuk baby no 2 nih
Nak juga ada kenanganan buat baby di dalam perut ni kan?

Tahun lepas semasa menerima khabar gambar ini
hati memang terasa sangat bahagia
Tambahan lagi Naufal macam suka nak berkawan
(Tak tau la kalau bergusti pulak dia lepas nih.. hehe)

Di awal usia kandungan kali ini memang ummi alah yang sangat teruk
3 bulan lebih jugak la rasa teruk
muntah mual terbaring
pergi keje pun terpaksa kuatkan semangat 
 Lebih-lebih lagi masa tu suami berada di lautan
mencari rezeki buat kami sekeluarga
Mungkin berkat doa suami dari kejauhan ummi beransur ok
Dah kembali bersemangat dan tak ada muntah atau mual2
sesekali biasalah
 
Untuk kandungan kedua ni 
ummi lebih banyak suka berdikari
biasanya kalau suami dah balik mesti nak minta dia teman g klinik
kali ni ummi nak g sendiri
ummi cakap kat suami
"takyahlah ikut"
Hehehe biasanya ummi yang merengek2 minta dia temankan
 Pergi keje pun ummi nak g sendiri
Malas suruh dia hantar
ummi cakap biarlah ummi drive
nanti nak balik lambat senang
akekeke
 
Pengalaman mengandung kali ini memang macam2
Masa Naufal dulu senang sangat ALHAMDULILLAH
Yang kali ini ada la beberapa dugaan
awal2 melepet teruk
ummi ada bleeding juga yang menyebabkan kene 'check in' kat Hospital
Ummi ari tu pun ada kene keputihan
 
sekarang nih Nurse cakap ummi Anemia, kurang darah merah
Tapi doc pun dah sarankan ambil Iberet Folic
tengokla macam mana
insyaALLAH ada perubahan pada kepekatan darah ummi nanti
 
Jantina Baby kali ni?
Entahlah
Yang Penting ummi doakan baby akan dilahirkan dalam keadaan sihat dan selamat.
 
Buat suami ummi
terima kasih sebab jaga ummi dengan baik dan sabar dengan karenah ummi
sebab rasanya kandungan kali ini ummi terlalu emosi
kesian tengok suami
Kesabaran dan kasih sayang abang sangat ayang hargai
Hanya pada abang tempat bermanja dan mengada2.. Hehe
 
InsyaALLAH jika ikut tarikh ummi akan melahirkan baby ni pada 29 Ogos 2012
Hopefully lepas raya, kalau tak, tak dapat nak makan kuih raya tie.
Akekekke
 
 
Me: Semoga semuanya dipermudahkan.....

1 comment:

  1. lepas raya ke? semoga dipermudahkan hendaknya.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...